Subsidies

De lopende subsidies waarbij Vechtsaam u adviseert en begeleidt.

Investeert u als ondernemer in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel?

Maak dan gebruik van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) als het bedrijfsmiddel op de nu geldende Milieulijst staat.

Heeft u een bedrijf dat investeert in een bedrijfsmiddel dat zorgt voor minder CO2-uitstoot? Energiezuinig is? 

Of duurzame energie toepast? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). U kunt dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt uw fiscale winst.

Verduurzaam uw productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. 

Dat kan met een (hybride) warmtepomp en een zonneboiler.

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten?

De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

Groenfinanciering is een subsidieregeling in Nederland die groene investeringen en duurzame projecten stimuleert. Het biedt financiële voordelen aan particulieren en bedrijven die investeren in gecertificeerde groenprojecten, zoals duurzame energie, groene gebouwen en natuurbehoud. 

De regeling omvat fiscale voordelen en kan gunstige financiering van groenprojecten bevorderen. Het draagt bij aan het behalen van klimaat- en milieudoelstellingen en stimuleert de overgang naar een groene economie.

SDE++ is een subsidieregeling die gericht is op het stimuleren van duurzame energieproductie en de overgang naar een klimaat neutrale samenleving. 

Het ondersteunt projecten voor opwekking van duurzame energie en CO2-reductie, met financiële ondersteuning op basis van het prijsverschil met conventionele energie. 

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over dit project of over één van onze diensten? 
Stel ze gerust! 

Logo Vechtsaam wit
Wij zijn een subsidieplatform dat gelooft in samenwerking. Een combinatie tussen bouwkundige en fiscale kennis.

Wat doen wij?

Subsidieadvies heeft als doel om ondernemers in de regio advies te geven over fiscale- en subsidiemogelijkheden.

Projecten

Tenax Ommen >
Powerlight >
Bredenoord >
Morrenhof-Jansen >
meer projecten

Contactgegevens

Polenweg 2
7773 NB Hardenberg

+315 29 740 010
info@vechtsaam.nl