Vechtsaam verbindt door subsidies

Een unieke samenwerking is als coöperatie van start gegaan in het Vechtdal: Duvast Vastgoed en Energieadvies uit Hardenberg en KRC Van Elderen accountants/belastingadviseurs uit Ommen hebben hun kennis en krachten gebundeld in Vechtsaam, de coöperatie voor subsidieadvies.

Vechtsaam adviseert regionale bedrijven over hun fiscale en subsidiemogelijkheden! Dit wordt gedaan door ondernemers ondersteuning te bieden van idee tot realisatie. Bedrijven in de regio Overijssel maken relatief weinig gebruik van subsidieregelingen. Vechtsaam vult het gat in het Vechtdal en ziet volop kansen. Initiatiefnemers René Kuizenga en Gert Pruim constateren bovendien een grote behoefte bij ondernemers aan praktische kennis over subsidie- en fiscale regelingen.

De focus bij Vechtsaam ligt op subsidieregelingen op het gebied van milieu, duurzaamheid, nieuwbouw, zorg en cultuur, innovatie en plattelandsontwikkeling. Subsidies zijn niet alleen interessant voor grote bedrijven, aldus Pruim. Het MKB mist veel subsidiegelden door onwetendheid. Dat is zonde, want veel van de regelingen zijn juist bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf, zeggen  Kuizenga en Pruim. Ook voor scholen en zorginstellingen zijn er interessante subsidies.

De combinatie van experts maakt Vechtsaam uniek. Duvast levert de kennis op het gebied van duurzame energieoplossingen. KRC van Elderen heeft de kennis in huis om subsidies en fiscale stimulansen te gelde te maken. De twee enthousiaste ondernemers geloven in de samenwerking. Op een laagdrempelige manier hopen zij vele klanten realistisch en eerlijk te kunnen helpen naar een financieel voordeel. “De winst voor een bedrijf kan flink oplopen, tot wel veertig procent van de kosten van de investering. Vechtsaam heeft de eerste drie opdrachten afgerond. Dit heeft samen zo’n 100.000 euro opgeleverd voor de klanten. Pure winst.”