Renovatie Sterkerij Almelo

In Almelo heeft Ter Steege Groenbeleggingen de bestaande booghallen op het voormalige Indië terrein gerenoveerd. Het gebouw is getransformeerd van vervuild en verlaten industriecomplex naar een multifunctioneel en karakteristiek kantoor- en bijeenkomstgebouw. De bestaande fundering, draagconstructie, gevels en dak zijn behouden gebleven en opgewaardeerd met een nieuw inbouwpakket, kozijnen, glas en schilisolatie.

De Sterkerij Almelo

Historische waarde

Daarmee houdt het project op zorgvuldige wijze rekening met de historische waarde van het gebouw en haar unieke uitstraling.
De 9 verhuurbare ruimten zijn voorzien van bodemwarmtepompen voor verwarming en koeling. Het ventilatiesysteem bestaat uit een decentraal WTW systeem. Per ruimte is het klimaat regelbaar en het gebruik van daglicht wordt voorzien via de grote opstaande lichtstraten op het dak. Het gebouw is sinds de zomer van 2020 in gebruik.

Circulair project

Het gebouw heeft een zeer lage MPG score door het maximaal hergebruik van de bestaande gebouwelementen en de beperkte toevoeging van nieuwe materialen. de MPG waarde bedraagt 0,49. Het project is in 2019 aangemeld als circulair project bij de RVO.

De Sterkerij Almelo binnen